What's up V.51 2015

Efter besvikelsen med en inställd rankinghelg känns det rätt bra att det i alla fall är en kall start på veckan i stora delar av landet...

Igår kväll dök även en positiv rapport upp på Facebook,  H-472 Piet Ploum var på plats vid sjön Dåasen i Hälsingland där han planerar att segla de närmsta dagarna. Isen var 10-12 cm blank  "black ice"  och det väntas ingen nederbörd förrän torsdag. Åk dit om du har tid!

Dåasen 13 december. foto: Piet Ploum

Dåasen 14 december. foto: Piet Ploum

 

Seglingsutsikterna för kommande helg är ändå ganska goda, även om det fortfarande innebär att man kanske måste ta sig en bit norrut. Följ utvecklingen genom vår Facebook-grupp.

  • Utanför Sveriges gränser ser det nog bäst ut i Finland där man rapporterar om fina förhållanden på Painuanlahti, en stor grund vik i sjön Oulujärvi.  Man är även hoppfulla om att det under veckan kan lägga sig sjöar längre söderut, bara någon timme eller två från Åbo/Helsingfors.
     
  • Imorgon tisdag är sista dagen man kan anmäla sig till VM/EM 2016 till en lite lägre avgift (-20%). I skrivande stund är 133 seglare anmälda varav 10 svenskar (15 svenskar har tilldelats försäkrings-ID).
     
  • Tisdag är även sista ansökningsdag för DN Swedens Elitstödspaket 1 & 2.

After the disappointment of a cancelled regatta weekend, at least it feels good with a cold start of the week in most of Sweden...

Also, yesterday evening a positive update appeared on Facebook, H-472 Piet Ploum was on site by lake Dåasen in Hälsingland where he plans to go sailing for the next couple of days. The ice was 10-12 cm smooth "black ice" and no percipitation is forcasted until Thursday. Go there if you can!

The ability to go sailing this weekend is nevertheless still quite good, even though you might have to travel quite a bit to the north. Check our Facebook group for more updates as we progress towards the weekend.
  • Outside the borders of Sweden it probably is Finland where conditions looks the most promising. They have recently reported about good conditions on Painuanlahti, a big shallow bay of the lake Oulujärvi. In addition to that they are hopeful more lakes further south will freeze during the week, perhaps only an hour or two from Turku/Helsinki.
  • Tomorrow Tuesday is the last day for early entry to WC/EC 2016 at a lower fee (-20%). As of writing this there are 133 registered sailors whereof 10 Swedish (15 swedes have aquired insurance-ID).
  • Tuesday is also the last day to apply for the DN Sweden Elite Support Pack 1 & 2.