What's up V.50 2015

Förutsättningarna att genomföra helgens rankingar Lars Meijers Minne & Luciaregattan är minst sagt tuffa, senaste veckan har Sverige präglats av stormar och milda temperaturer. Vi har inte gett upp hoppet än, det finns is långt norröver. Räkna med mer information redan ikväll!

Från helgen v.49

The Great Western Challenge 2015

I helgen genomfördes The Great Western Challenge på Lake Christina i Ashby, Minnesota. Trots den avlägsna platsen (fanns inte mycket annat att välja på) dit många hade över 100 mil bilkörning, ställde nästan 60 jakter upp. 

Bäst var förhållandena under fredagens träning då man fick till 5 tränings-race på fin is i bra bris. På lördagen steg temperaturen och isen blev både mjuk och väldigt blöt. Man fick ihop 3 race i måttliga vindar, samtliga spikades av veteranen US-4691 John Dennis. På söndagen kom aldrig vinden igång tillräckligt så inga fler race seglades. S-713 Rickard Gustring slutade på 7:e plats

Fullständigt resultat

Foto: Kent Baker

Premiär i Schweiz

Igår kom det en seglingsrapport från den lilla alpsjön Lago Bianco i Bernina, Schweiz. Magiska bilder från Matthieu Conus.