VM & EM 2016 till Glan, Norrköping

Efter att den polska kusten drabbades av snöfall natten till idag stod valet av plats för årets EM och VM mellan Sverige och Ungern. I Sverige har vi relativt gott om isar men ont om bra boende och i Ungern tvärt om.
Värdnationen Österrike har tråkigt nog inga isar som är tjocka nog.

Vänern utanför Mariestad var ett riktigt fint alternativ med kanon-is och stor depå mitt i stan men brast när det kom till boendefrågan, och när en ny rapport från sjön Glan strax utanför Norrköping publicerades på torsdags-förmiddagen med stora snöfria ytor med mellan 20-30 cm kärnis sattes jakten på hotell etc igång och kort därefter var beslutet taget; mästerskapen kommer genomföras på Glan.

Isen är som syns på bilderna hyfsat jämn och täckt av små sköra frostkristaller, det går en igenfrusen råk i nordsydlig-riktning som man nog inte vill ha i kappseglingsbanan men som annars går att passera.

Depåplatsen är inte officiell än, men det lutar åt badplatserna i Svärtinge där man troligtvis även kan parkera bilarna ute på isen.

Redan imorgon väntas ett 100-tal personer anlända och ungefär lika många till på lördag då mästerskapet invigs. Första seglingsdag är på söndag.

För svenskar som inte anmält sig redan är det nu möjligt att göra det utan att betala den extra avgiften för sen anmälan, passa på nu när det seglas på hemmaplan!

Information om boende hittar du här, större delen av svenska teamet är inbokade på Scandic City.