All Saints Regatta 2016 | Rapport

Förra helgen var det äntligen dags för säsongens första regatta, eller regattor rättare sagt. Våra grannar i öst bjöd i vanlig ordning in till Johnny Köhler Cup och All Saints Regatta som allt som oftast drar toppseglare från hela Europa.

Denna gången hamnade man i Säräisniemi i mellersta Finland, ca 60 mil norr om Åbo där tävlingarna gått flera gånger tidigare år. 30 seglare tog sig dit varav 4 svenskar, S-81 Tomas Lindgren, S-8 Fredrik Lönegren, S-814 Gunnar Rehn och S-807 Rickard Larsson.

På fredagen genomfördes Johnny Köhler Cup. Isen var blöt med slaskhögar här och var och vinden var omkring 5-6 m/s. P-115 Lukasz Zakrzewski bemästrade de kluriga förhållandena bäst och vann regattan före landsmannen P-13 Darek Kardas och M-50 Peter Hamrak från Ungern. Bäst av svenskarna blev S-807 Richard Larsson på en 7:e plats.

Foto: Rickard Larsson

Foto: Rickard Larsson

Natten mot lördagen kom det en hel del regn vilket medförde stora vattenmängder/pölar (knädjupt på sina ställen) på isen inför All Saints regatta.  Det i kombination med friska vindar gjorde att tävlingsledningen efter ett test-race ställde in lördagens tävlande.

Flera seglare passade ändå på att träna och bjöd fotografen Jorma Kinnunen på ganska spektakulära ögonblick!

Till söndagen hade det mesta av vattnet runnit undan och vinden mojnat avsevärt. Man lyckades med nöd och näppe genomföra tre race där P-155 Lukasz Zakrzewski återigen imponerade med serien 1,1,2 före finländske L-601 Johnny Winqvist och vår egna S-8 Fredrik Lönegren.

Alla deltagare verkar supernöjda med helgen som bjöd på segling i flera förhållanden och trevligt umgänge både på och av isen. Nu laddar vi för vår svenska regattapremiär som förhoppningsvis blir om bara ett par veckor! 

Resultat