US-44 Ron Sherry fick revansch i NA Championship

Amerikansk Mästare US-44 Ron Sherry med sonen US-4 Griffin Sherry, vinnare av Silver fleet.

Amerikansk Mästare US-44 Ron Sherry med sonen US-4 Griffin Sherry, vinnare av Silver fleet.

Nu har Amerika-äventyret avslutats för denna gång. Som det ibland händer i vår fantastiska idrott fick man efter VM packa bilarna och resa 300 km upp till Peshtigo och den enorma viken Green Bay i Lake Michigan för att hitta en ny seglingsbar is efter snöovädret i Madison.

Isen hade små hårda ytor blankis men mestadels var det frusen grovkornig snö, så kallad "popcorn-is".  Första dagen blåste det 5-7 m/s vilket medförde höga hastigheter, US-44 Ron Sherry hade som slutade på 20:e plats vid VM-seglingarna hade ryckt upp sig och spikade 4 av dagens 5 race.

Det blev dessvärre en tung dag för svenska laget, S-81 Tomas Lindgren var inblandad i en kollision kort efter starten av race 3 där styrningen blev så illa skadad att regattan var över för hans del. S-812 Eddie Klemets seglade bra och kvalade upp till Gold fleet, men hade fartproblem då medarna (kort åkyta) skar fast i den porösa isen. S-713 Rickard Gustring hade liknande problem och slutade dagen en placering bakom Eddie.

Andra dagen hade vinden avtagit en aningen och var väldigt ojämn i både tryck och riktning. Ron Sherry fortsatte att leverera och av svenskarna gjorde Eddie en starkare insats och klättrade några placeringar. Det starka laget från Polen imponerade stort igen även om de inte rådde på Sherry.

  1. US-44 Ron Sherry
  2. P-114 Michal Burszynski
  3. US-183 Matt Struble

      26. S-812 Eddie Klemets (1:a junior)
      31. S-713 Rickard Gustring
     40. S-81 Tomas Lindgren  

S-812 Eddie Klemets blev precis som vid VM bästa junior!

S-812 Eddie Klemets blev precis som vid VM bästa junior!


Bonus

Världsmästaren fick ett varmt välkomnande vid hemkomsten på Warszawas flygplats.