Styrelse-rapport / vol.1 2018

Så här mitt i säsongen vill styrelsen passa på att uppdatera om vad som hänt och vad som är på gång bakom kulisserna. Vi svarar gärna på frågor i kommentarsfältet nedan!

markus-petritz-135033.jpg

Administration

 • RF-genomlysning

  Förra sommaren genomförde RF en genomlysning av föreningarna i de minsta specialidrotts-förbunden där Svenska Isseglarförbundet ingår. DN Sweden godkändes men vi fick några mindre anmärkningar på våra stadgar samt avsaknaden av ett par revisionsberättelser. Dessa måste åtgärdas innan nästa genomlysning senare i år.

  Styrelsen har nu ordnat de saknade revisionsberättelserna och arbetet med uppdaterade stadgar pågår. Planen är att genomföra en extra årsstämma i samband med SM 2018 där vi kan få dessa godkända, mer info om det kommer.
   
 • Kappseglings-licenser

  Kappseglings-licenserna har fram till nyligen administrerats av SISF och klubbarna. DN Sweden har nu tagit över SISFs roll eftersom vi i dagsläget är den enda klass som tillämpar licenserna. Styrelsen ser nu över hur systemet ska utvecklas och hanteras för fylla sin funktion men samtidigt inte bli en administrativ börda för alla inblandade.
   
 • Segelnummer

  Vi för dialog med vår segelnummer-administratör Jan Adsten om hur vi i fortsättningen ska hantera registret och fördela nya segelnummer. Bl.a. ska vi nu i kronologisk ordning fylla tomrum i registret från nummer 800 och uppåt.
   
 • Swish och betalnings-alternativ

  Vi vill ge våra medlemmar fler betalningsalternativ när man betalar sina avgifter. Ett Swish-konto är på gång och eventuellt även ett integrerat betalalternativ för betalkort på hemsidan. 
16835901_1261214630625424_8003233961374678352_o.jpg

Kappsegling

 • Uppföljning

  Vi arbetar mer aktivt än tidigare med uppföljning av våra arrangemang för att snabbt dokumentera och åtgärda de brister vi upptäcker.
   
 • Utrustning

  Vi har denna säsong gjort relativt stora ingrepp i vår kappseglings-utrustning. Inför säsongen anskaffades bl.a. 2 st rundningsmärken, en fyrhjuling samt en släpvagn (SISF beslutade att sälja den vi lånat av dem senaste åren).
  Detta kommer inom kort kompletteras med några mindre justeringar av släpvagnen och rundningsmärkena, ett extra darling-märke, 2 st kikare, 4 st jaktradio samt ett hundpejl-system (för att mäta avstånd/bäring).
   
 • Funktionärsmanual och -utbildning

  Arbetet med att sammanställa en funktionärsmanual har börjat och den så kallade arrangörsutbildningen börjar sakta men säkert ta form.
 WORLD CHAMPIONSHIP ICE SAILING 2016

Elitverksamhet

 • Styrelsen har uppfattningen att ett förtydligande kring elitverksamheten och de ekonomiska stöden behövs. Ett möte för att reda ut detta är planerat i samband med R7 & R8 2018 och vi kommer därefter ta diskussionen vidare med er medlemmar. 

IMG_20180115_163219.jpg

Övrigt

 • Team-kläder

  Veckorna före jul möjliggjorde vi tillsammans med Helly Hansen för medlemmar att köpa ett urval kläder till 50% rabatt vilka vi har sedan tog till tryck för att ge dom den klassiska "DN Sweden"-looken. Leverans sker i samband med R5 & R6 2018.
   
 • IDNIYRA Yearbook 2018

  Efter uppmaning från medlem tog vi initiativ att beställa 40 st Yearbook 2018 från IDNIYRA. 25 st av dessa har vi sedan lagt upp till försäljning, varav det i skrivande stund återstår 2 st.