Fredrik Lönegren Svensk Mästare 2019

I helgen avgjordes Svenska Mästerskapet i DN-jakt och finalen i Meijer DN Cup 2019 på Storsjön utanför Sandviken i mycket svåra och inte minst tuffa förhållanden med friska byiga vindar över 10 m/s och en väldigt ytmjuk is, vilken gav en friktion långt över det vi som isseglare är vana vid.

Totalt genomfördes 8 race, 5 av vilka P-431 Jarek Radzki (2:a på VM 2019) spikade och med det tog hem en solklar seger före landsmannen P-155 Lukasz Zakrzewski som med bara en poäng besegrade årets svenska mästare S-8 Fredrik Lönegren som försvarar titeln sedan i fjol.

S-914 Oskar Svensson vann övertygande JSM-guldet före S-829 Wilhelm Alness. Stockholms Isjaktklubb tog genom S-8 Fredrik Lönegren, S-807 Richard Larsson och S-844 Max Koszela hem Lag-SM-guldet före Nynäshamns Isjaksällskap och Görvälns Isjaktklubb.

Totalt deltog 36 deltagare från 6 nationer i mästerskapet.

Sist men inte minst, ett jättestort tack till våra funktionärer som ställde upp!Foto: David Croner