Kappsegla i Finland 2019-20

Finska Regattakalendern 2019-20

  • 15 - 17 november // Johnny Köhler Cup & All Saints Regatta

  • 7 - 8 december // Itsenäisyys Regatta

  • 11 - 12 januari // Kuopio Ranking

  • 1 - 2 februari // HSK Ranking

  • 7 - 8 mars // Finska Mästerskapet

  • 28 - 29 mars // Sunny Ranking

Att segla tillsammans med våra seglarvänner på andra sidan Östersjön är något vi verkligen kan rekommendera. Man möts alltid av stor gästfrihet och välarrangerad kappsegling med tufft motstånd.

Att ta sig dit är inte speciellt krångligt och om man samåker kostar det sällan mer än en regatta-helg här hemma. Så finns det ingen is på hemmaplan, överväg ett besök i vårt grannland.

Det vanliga scenariot är att man får besked om regattans plats på torsdag eftermiddag, vanligtvis 1-3 tim bilresa från Åbo och kan då boka en biljett för färjan dit (se tider nedan).
Arrangeras regattan inom 2 timmar från Åbo fungerar det att ta färjan på fredag kväll och sedan vara tillbaka i Stockholm tidigt måndag morgon.

All Saints Regatta 2016, Oulujärvi

En av de klassiska regattorna är den europeiska säsongs-öppnaren  "Johnny Köhler Cup & All Saints Regatta" i mitten av november som ofta samlar uppemot 30 deltagare. Att komma igång såpass tidigt är oerhört värdefullt och många europeiska toppseglare tar tillfället i akt. Här måste man dock vara beredd på att det kan bli en lång resa norrut, räkna med minst 60 mil från Åbo.

Två andra regattor vi vill rekommendera lite extra är "Finska Mästerskapet" och "Sunny Ranking" i mars. 

För mer info och anmälan till regattorna, hoppa över till DN Finlands hemsida.


Färjor

Tallink Silja Line
Stockholm — Åbo

Viking Line
Stockholm — Åbo

Finnlines
Kapellskär — Nådendal