Välkommen till en fantastisk sport!

DN-klassen är idag etablerad som en av världens starkaste seglingsklasser med ca 9000 medlemmar från 20 nationer i det internationella förbundet IDNIYRA (International DN Ice Yacht Racing Association).

Sverige är lite av ett isseglarparadis, säsongen sträcker sig ofta över 4 månader och nästan alltid finns det seglingsbar is inom acceptabelt avstånd. Seglar man under sommarhalvåret blir det ibland bara dagar mellan de olika säsongerna, du kan alltså segla året runt! För många blir det faktiskt vintersäsongen man ser fram mest emot.

De är få om ens någon båt eller jakt slår seglingskänslan i en DN, den är utan tvekan bland det snabbaste som går att segla och du känner varje liten ändring du eller elementen gör. Att den samtidigt är lätt att transportera och går att anpassa till just dig gör konceptet svårslaget.

Toppseglarnas utrustning är minutiöst intrimmad i minsta detalj för att gå 100 procent i alla tänkbara förhållanden men dem startade allihop med enklare medel och en brinnande ambition att nå nya nivåer och segla ännu snabbare.

Kanske är det där du befinner dig nu? Det här är en guide för att hjälpa dig att komma igång och bli en del av familjen, vilket vi förstås hoppas på!

Är du sugen på att träffa oss och kanske provsegla, följs nyhetsflödet här på hemsidan och gå gärna med i Facebook-gruppen för att se var aktiviteter sker.

Think Ice!

Skot Weidemann.jpg

Köpa en isjakt

Snabbaste och bästa sättet att komma igång är att köpa en begagnad jakt. Här är en guide hur du letar rätt på en som passar dig.

jwc2013.jpg

Segla på is

Att segla på is går ofta väldigt fort och kan liknas vid segling med bärplans-segling på steroider. Här är några saker du bör tänka på.

 WORLD CHAMPIONSHIP ICE SAILING 2016

Kappsegling

DN-klassen är en mycket aktiv kappseglings-klass. Det liknar sommarseglingen men det är en hel del som skiljer dem åt.