Köpa en isjakt

Snabbaste och enklaste sättet att komma igång är att köpa en begagnad jakt. Håll utkik efter annonser på Blocket, vårt forum och glöm inte att lägga in en köpes-annons för att ha störst chans att hitta en jakt som passar dig.

Vill du börja kappsegla är det säkraste att leta upp en jakt som varit med i kappseglingscirkusen senaste tiden. Det brukar betyda att det väsentliga delarna både finns och är i någorlunda gott skick. Fråga säljaren om det är något som behöver åtgärdas. Som på alla båtar slits vissa delar ut med tiden och säljaren berättar förhoppningsvis det han/hon vet.

En begagnad jakt i kappseglingsskick ligger i runda slängar från 30 000 kr och uppåt beroende på vilken utrustning (segel, medar etc.) som ingår.

Alternativ två är att köpa en ny jakt. Det vimmlar inte av tillverkare och de är fortfarande svåra att hitta på internet, men de flesta som är i branchen gör ett bra jobb. Släng ut en krok i europeiska forumet så nappar det förhoppningsvis rätt snabbt. Ett par tillverkare finns med under kolumnen "Utrustning" i vår länksamling.

  • Köp/Sälj-forum
  • Europa-forum
  • Blocket.se