Segelnummer

DSC00801.JPG

DN-segelnumret är personligt och följer med hela livet (och i graven). Registrets syfte är att ge alla svenska DN-seglare en identitet på isen. Tidigare var det möjligt att ta över ett nummer från någon annan. Det är därför det fortfarande finns flera som seglar med låga nummer. Detta har hela tiden varit emot DN-isjaktens ursprung och tanke. Därför är det inte längre möjligt att ta över ett segelnummer. Du kan inte vara registrerad på mer än ett DN-nummer. Ett segelnummer blir historiskt när en seglarvän har gått bort. 

Om du har köpt eller byggt en DN-isjakt så tilldelas nya segelnummer av registerhållare Jan Adsten. Meddela också ev. förändringar som berör registret, t.ex. någon som sålt och lagt av eller avlidit. 

Tag kontakt med Jan Adsten jan.adsten@issegling.se eller ring 063-123251 för att komma överens om val av segelnr. Därefter betalar du registreringsavgiften, en engångsavgift på 200 kr. Betala till Plusgiro: 484 9530-3 (Östersunds Isjaktklubb, summan går sedan in på DN Swedens konto).